Valisi M. , il protokolü eşliğinde Musevi vatandaşlarımızın Hamursuz Bayramı’nı kutladı.
Musevi vatandaşlarımızın ibadet yeri olan Havra’da gerçekleşen programa, Vali Lekesiz’in eşi , Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Bestami Tezcan, Vali Yardımcısı H., İl Komutanı J.Albay , Belediye Başkan Yardımcısı H.İbrahim Yelkaya, İl Emniyet Müdürü , İl Müftü Vekili Cafer Erol, Ticaret ve Sanayi Odası () Başkanı , protokol eşleri, Küçük Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Kanlı, Rum Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Jan Delüller, örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte konuşan Valisi Sayın M. , dil, din, ırk, renk, siyasi düşünce, felsefi inanç hiçbir ayırım gözetmeden Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altında hep beraber yaşadığımızı vurguladı.
Lekesiz, ‘Ne mutlu bizlere ki kimsenin telkinine, tavsiyesine gerek duymadan farklı diller, inançlar, dinler, etnik kökenler ’da uyum ve ahenk içinde yaşıyoruz. Tıpkı Müslümanların, Hıristiyanların, Alevilerin bayramında bir araya geldiğimiz gibi yine bir Hamursuz Bayramı’nda Musevi vatandaşlarımızla beraberiz. Onların bayram coşkusunu yaşamak üzere ilimizin tüm dinamikleri ile bir aradayız. Bayramı hep birlikte kutlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz’ dedi.vali-bayram3
Vali Lekesiz, Musevi vatandaşlarımızın bu coşkusunu paylaşmak üzere Havra’da bulunan tüm konuklara ve bu coşkuyu yüreklerinde hisseden tüm Halkına teşekkür etti.
Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu da, Hamursuz Bayramı’nın içeriği ve önemi hakkında bilgi vererek, bu coşkuyu kendileriyle paylaşan tüm konuklara teşekkür etti. Törende konuklara mayasız ekmek dağıtıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.