Hatay Valimiz Sayın M. Celalettin Lekesiz, ilimizde yaşayan Alevi vatandaşlar tarafından geleneksel olarak kutlanan ‘Gadir-i Hum Bayramı’ dolayısı ile Harbiye’deki Şeyh Yusuf El Hekim Türbesi’nin bulunduğu mekanda düzenlenen etkinliğe katıldı. Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. H.Salih Güder, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutan Vekili J.Yb. Eşref Torun, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Harbiye Belediye Başkanı Hikmet Karaali, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin’in de katıldığı buluşmada, vatandaşların bayram sevincine ortak olan Lekesiz, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Tarih boyunca yaşanan zorlukların üstesinden birlik ve beraberliğimizi koruyarak geldiğimizi kaydeden Lekesiz, ‘Bugün Alevi vatandaşlarımızın bayramı. Cumhuriyet Bayramı’nı da büyük bir coşku ile hep beraber kutladık. 89 yıl önce alevisi, sünnisi çelik gibi bir birlik ve beraberlikle Atatürk’ün etrafında kenetlendi,
Cumhuriyeti kurdu. Cumhuriyetle beraber demokrasi de güçlendi. Şu anda buradaki birlik ve beraberlik tablosunu da işte bu güçlenen demokrasiye borçluyuz.’diye konuştu. Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, MKÜ Rektörü Prof.Dr. H.Salih Güder, Harbiye Belediye Başkanı Hikmet Karaali, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de yaptıkları konuşmalarda Alevi vatandaşlarımızın bayramlarını kutlayarak birlik ve beraberliğe vurgu yaptılar.  -Alevi Cemaati Lideri Eskiocak’ı Ziyaret-

 Valimiz Sayın Lekesiz ve beraberindeki heyet daha sonra Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Başkanı Nasrettin Eskiocak’ı dernek binasında ziyaret ederek,  Eskiocak ailesinin ve vatandaşların bayramını kutladılar.
 Vali Lekesiz, yaptığı konuşmada çok özel bir ilde yaşadığımızı ifade ederek, ‘Ayrı ayrı dönemlerde Hıristiyan, Musevi, Sünni vatandaşlarımızın bayram sevinçlerine ortak oluyoruz. Bugün Alevi vatandaşlarımızın bayramı, birkaç gün önce de Cumhuriyet Bayramı’nı ve Kurban Bayramı’nı hep birlikte kutladık. Burası tüm farklılıkların, tüm renklerin barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşadığı örnek bir il. Burası bizim ortak yurdumuz. Enerjimizi; ilimizin ve ülkemizin daha iyiye gitmesi için güzel işlere yönlendirerek kullanmalı, birbirimizi severek daha iyiye gitmeliyiz. İlimizde bunu sağlayan, sevgi ve barış ortamının oluşmasına katkıda bulunan tüm kesimlere teşekkür ediyorum.’diye konuştu.
 İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ise, ‘Hatay’daki görev sürem içerisinde Alevi vatandaşlarımızın önderlerini; bütünleştirici ve birleştirici olarak görmekten son derece memnunum.’diye konuştu.
 Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği Başkanı Nasrettin Eskiocak da, Vali Lekesiz ve beraberindeki heyetin ziyaretinin, bayram sevinçlerini arttırdığının ifade ederek, ‘Gadir-i Hum bayramı, insanlık, medeniyet, kardeşlik ve beraberlik demektir. Zaten dini bayramlar her zaman bütün insanlara huzur ve refah getirmek için vardır. Bu sevincimize coşku kattığınız için hepinize çok teşekkür ederim.’diye konuştu.
 Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, MKÜ Rektörü Prof.Dr. H.Salih Güder, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de yaptıkları konuşmalarda Alevi vatandaşlarımız için özel bir anlam taşıyan bu günün önemine vurgu yaptılar.
 Konuşmaların ardından konuklara güne özgü yemek olan ‘hirisi’ ikram edildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.