Eğitimde kalitenin yükselmesi için çaba sarf eden Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Akça, bölgemizdeki okulların son durumunu özetledi:

“Okullarda curcuna ve keşmekeşlik var”

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, geçtiğimiz hafta başlayan yeni eğitim ve öğretim yılına ilişkin kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Dershanelerin kapatılmasına yönelik hükümet çalışmalarından ve bu yıl uygulamaya 4+4+4 eğitim-öğretim müfredatının getirdiği aksaklıklara değinen Akça,  norm fazlası sınıf öğretmenlerinin durumu konusunda eleştirilerini ortaya koydu. Akça, konuşmasının ilk bölümünde dershanelerin kapatılmasının asıl amacının özel eğitimin önünü açmaya yönelik olduğunu belirterek, dershanelerin kapatılmasıyla birlikte halİ hazırda var olan ve bakanlık tarafından bir türlü önü alınamayan merdiven altı dershanelerin daha da yaygınlaşmasına sebebiyet vereceğini belirtti. 4+4+4 eğitim müfredatının uygulamasına yönelik okul tipleriyle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği okulların listesinin bir günde üç kez valilik onayıyla değiştiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça,  “Şu an okullarda curcuna ve keşmekeşlik var. İskenderun’da araları 300-500 metre olan okulların birini ilköğretim olarak, diğerini orta öğretim olarak ayırmak yerine, ikisini de hem ilköğretim hem de orta öğretim uygulaması başlattılar. Bu da okullarda derslik sıkıntısı yarattı. Bu sebepten ötürü geçtiğimiz Cuma günü tamamlanması gereken seçmeli dersle ilgili tespitler hala yapılamamış durumdadır” dedi.

GENELGE YAYINLAMAKLA SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR

Öğretim yaşının 66 aya çekilmesiyle 28 bin olan norm fazlası sınıf öğretmeni sayısının 60 bine yükseldiğine işaret eden Akça, “Bunun dışında okul öncesi eğitim vermek adına eğitim alan binlerce öğretmen için işsizlik yolu gözüktü. Bu hükümet engelli kardeşlerimizin eğitimiyle ilgili ötelemeyi sürdürmeye devam ediyor. Hükümet genelge yayınlamakla soruları çözdüm imajı veriyor” diye konuştu.

ENGELLİLER KADERİNE TERK EDİLMİŞ

Açıklamalarının devamında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve engellilere de parantez açan Akça, “Yanı başımızda İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü var. Bir sorun bakalım, İlçe Milli Eğitim’de çalışan engelli vatandaşa uygun teknik tasarım yapılmış mı? İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kaç tane engelli arabası var? İskenderun’da hayata tutunmak adına zihinsel engelli kardeşlerimiz eğitim almak için müracaat etmiş. Bunlardan sadece 60 kadarı eğitimden yararlanabilecek. Yaşları 16-17 olan ve otizm hastalığı olan çocuklarımız eğitim-öğretim alamadan kendi kaderine terk edilmiş. Engelli demek özel eğitim alması gereken öğrenci demek. Bakanlık şimdi ne yapmış. Yani özel eğitim ile ilgili hiçbir altyapısı olmayan sınıf öğretmenleriyle ilgili alan değişikliği yapılarak engelliler okullarına gönderiliyor. Sonra da onları eğit diyor. Böyle mantıksızlık olur mu? 4+4+4 ile başlayan yeni eğitim dönemi mevcut haliyle çözümsüzlük meydana getiriyor” şeklinde görüş ortaya koydu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.