Üniversitemiz TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye’de desteklenmeye hak kazanan 50 proje arasında bulunan Teknouzay Bilim Şenliği 2’ye ev sahipliği yaptı. 11-12 Haziran tarihlerinde Hatay Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi’nin destekleriyle düzenlenen etkinlik, Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen programla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Hatay Bilim Sanat Merkezi Müdürü Halil Alabeyoğlu iki gün sürecek olan projenin amacının, bilim kültürünün ve bilim iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yayılması olduğunu söyledi.
Halil Alabeyoğlu: ”Bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri uzay bilimleri temelinde tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, alanında uzman olan bilim insanlarıyla her yaştan ve kesimden katılım gösterecek insanı bilim çatısı altında buluşturup kaynaştırmak sağlanmış olacaktır. Şenlik süresince katılımcılar için ilgi çekici sergiler, atölyeler, laboratuvar çalışmaları, tematik oyunlar, konferanslar, teleskoplar ile gökyüzü gözlemi, sahne şovları, gösteriler, söyleşiler gibi etkileşimli uygulamalar düzenlenecektir. Projede uzayda tarım, moleküler biyoloji, uydu ve roket sistemleri, sanal gerçeklik, gezegenimizdeki kayaç yapıları, nanoteknoloji ve güneş pilleri, evrendeki gök cisimleri, Türkiye’de astronomi gibi uzay ve teknolojiye dair birçok konu gerek konferanslarla gerekse atölyelerle katılımcılara sunulacaktır.” dedi. Halil Alabeyoğlu’ndan sonra kürsüye gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya konuşmasına Bilim Şenliğine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Rektör Kaya: “Bilim Şenliğinin amacı gençlerimize bilimi anlatmak, bilimi sevdirmenin yolunu açmak ve bilimin yaşam tarzı haline gelmesini sağlamaktır. Bu memleketin geleceği, yetişmiş kaliteli insanların omuzlarında olacaktır. Bilindiği gibi Türkiye’nin dört bir tarafında terör ve savaş var, bizim güçlü olmamız lazım. Bilimin güçlü olduğu yerde kötülükler yenilir. Bu durumda gerçek yatırım yapılması gereken, dört elle sarılmamız gereken en önemli değer bilimdir.” ifadelerini kullandı.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından atölyelerin bulunduğu stantların açılış kurdelesi kesildi. Atölyelerin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, stantlarda sergilenen materyaller hakkında öğrencilerden bilgiler aldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.