Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamada panelvan minibüste patlamanın meydana geldiğini, 12 kişinin öldüğünü, bunlardan 3’ünün de Türk olduğunu açıkladı.   Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki minibüsün patlatılması sonucu meydana gelen olayda ölen Türk vatandaşlarının İbrahim Yalçınkaya, Ali Sille ve Hasan Dağ olduğu bildirildi. 
CHP’Lİ AKGÖL: PROVOKASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM 

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda inceleme yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Patlamanın Türkiye sınır kapısının girişinde meydana geldiğini belirten Akgöl, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Gördüğümüz manzara, hoş bir manzara değildi. Olaya vahşet diye bakıyorum. Kim tarafından, nasıl yapılırsa yapılsın bir insanlık
ayıbı. Ben intihar saldırısı olduğunu tahmin ediyorum. Provokasyon olduğunu düşünüyorum. Olay kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu ortaya çıkacak. Böyle bir aracın kontrol edilmeden buraya kadar gelmesi düşünülmesi gereken bir olaydır. Suriye ordusunun, buradaki 4 bölgeyi boşalttığını biliyoruz. Saldırı muhalif güçler tarafından provakasyon amacıyla yapılmış olabilir.”  CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise Reyhanlı Devlet Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.