İşadamı Osman Tufan, ekonomide çalkantısız bir yıl geçireceğimize inandığını söyledi:
“2015 beklentilerden daha iyi bir yıl olacak”

Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, 2014 yılını değerlendirip, 2015 yılından beklentilerini açıkladı. Başarılı iş adamı Tufan, 2014’ün bir daha düşünmek istemediğimiz bir yıl olarak geçmişte kaldığını, 2015’in ise, istikrar ve güven dolu bir yol olacağını söyledi. 2014 yılında 2 ayrı seçim yaşandığına dikkat çekip bu durumun bölge ve ülke ekonomisinin durumunun yavaş seyretmesine yol açtığını kaydeden Tufan, Hatay’ın ülke ekonomisine olan sürekliliğinin iyi bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı.
TÜM ENERJİMİZİ BÜYÜYEN TÜRKİYE İÇİN HARCAYACAĞIZ
Dünya ekonomisinde ki sıkıntıların gelişmekte olan ülke ekonomilerine finansman sıkıntılar yaşattığını ifade eden işadamı Tufan, “2014 tekrar düşünmek istemediğimiz bir daha böyle bir yıl olmasın diyeceğimiz yıl oldu. Neden derseniz Türkiye’miz bu dönemde 2 ayrı seçim atlattı. Bu 2 seçimin atlatılması bizim bütün sinerjimizi seçimlere odakladı. Haliyle böyle olunca ekonomi daha stabil düzeyde yavaş seyretti. Tabi dünyada ki ekonominin bozuk olması özellikle gelişmekte olan ülke ekonomilerinde finansman sıkıntısının olması bizim ülkemizde de aynı sıkıntıları yaşattı. Düşük olan faizleri arttırmak zorunda kaldık. Böyle olunca devam edecek yatırım kaynaklarında bir yavaşlama söz konusu oldu. Bu yavaşlamadan önce işsizliğimiz arttı. 2014 yılı ekonominin ve sanayinin daha az hareket ettiği dünya ekonomisinin azaldığı finansmanın çok sıkıştığı bundan da bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin etkilendiği bir yıl oldu. Ama buna rağmen bölgemiz Türkiye’nin ihracatında, üretiminde ve istihdama katkı sağlamakta güzel bir konumda sürekliliğini devam ettirmektedir. Hatay ekonomisinin Türkiye ekonomisinin ilk 10’u içerisinde yer almaya başladı. Bu topladığı vergi ile Türkiye ekonomisine Hatay ekonomisi 2014 yılında iyi bir katkı sundu. Biz 2014’ün bu kadar sıkıntılı hatta seçimli bir yıl olmasına rağmen beklentiler dahilinde karşıladı diyebilirim. 2014 yılının 2015 yılına daha heyecanlı bakmamızı gerektiriyor” dedi.
sıte copyİSTİKRAR VE GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ
2015 yılının istikrar ile dolu bir yıl olacağına inandıklarını ifade eden Tufan, ülkede ki iktidar istikrarının önemine vurgu yaptı. Amanos Tüneli projesinin bölgeye çağ atlatacığını da sözlerine ekleyen Tufan sözlerini şöyle sürdürdü; “2015 yılı artık Türkiye’nin istikrarda olduğu bir yıl. Önümüzde ki haziran seçimlerini atlattıktan sonra bir daha 4 yıl ülkemizde seçim olmayacak. 12 yıldan bu yana gelen bir iktidar ve istikrar veya büyüyen bir ekonomi eğer 4 – 5 yıl daha aynı iktidarla devam ettiğini düşünürsek 2015 yılı 2014 yılına göre daha güzel olacak. Önümüzde ki yıllarda dünya ekonomisini de çok rahatlatacak finansmanlar gözükmüyor. Ama Türk bankacılık ve finans sistemi oturmuş gözüktüğü için 2015 yılının 2014 yılına göre daha çalkantısız gececiğini tahmin ediyoruz. Çünkü Türkiye ekonomisi çalkantılara dayanıklı bir ekonomi olduğunu gösterdi. Doların dünya ekonomisinde zikzak çizmesine rağmen düşüne biliyor musunuz Türkiye’de ne bankalar batıyor ne de ekonomi savrulup kara günler yaşamıyoruz. Demek ki ekonomide bir istikrar, dayanışma var. Yatırım konusunda ise inanıyorum ki 2015 yılı beklentilerden daha iyi bir yıl olacak. Hatırlayın 2014 yılında etrafımız bir ateş çemberiydi. 2015 yılında bir barış ortamının sağlandığını düşünsenize. Irak, Suriye, İsrail, Libya ve Mısır hepsi bizim müşterilerimizdi bunların. Türkiye’nin en çok ticaret yaptığı ülkelerdi. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin yakın komşuları ile diyalogu geliştiği zaman Türk ekonomisi daha canlı olacaktır. Amanos Tüneli projesi bölgemize çağ atlatır. Bölgemiz sanayisinin gelişmiş alanında çok sıkıştı. Yeni sanayi organize bölgelerinin kurulacağı alan kalmadı. Bu proje binlerce insanımıza da istihdam sağlayacaktır.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.