İGEV in düzenlemiş olduğu 18. Dayanışma Gecesi İsa Taş Toyota Plaza’da yapıldı. Yoğun katılımın olduğu geceye oda başkanlarının yanı sıra iş dünyasının önemli isimleri de eşleri ile davete geldi.
igev baskan
Açılış konuşmasını yapan İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Şefik Uyar, “Toplumsal dayanışmaya çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde her zaman olduğu gibi yine İGEV olarak bu dayanışmaya katkı koymak istedik.”diyerek şöyle dedi:
İGEV, Cumhuriyetimize bağlı, laik, hak ve hukuka saygılı, aydın, Atatürkçü ve çağdaş bireylerin yetişmesine katkı vermeyi görev edinmiştir. Bizler yeni neslin bilgili, donanımlı, kendine güvenen , Ulusal çıkarlarımızı koruyup gözetecek, çağdaş bir nesil olmasını istiyoruz.
Sizlerin de verdiği destek ile beraber gençlerimizin önünü aydınlatarak, bu yolda ışık tutmaya çalışacağız. Sizlerin her birinizin yakacağı ışığı beraberce büyük bir ışık demetine çevirerek gençlerimize destek olacağız.
İGEV’in tüzüğü gereği her iki senede bir Yönetim değişikliği yapılmaktadır. 17 Nisan 2O15’te yapılan Genel Kurul’da 10. Dönem Yönetim Kurulu üyelenni seçtik. Aramıza 3 yeni yönetim kurulu üyesi katarak üçüncü dönemdir göreve devam etmekteyiz. Göreve devam etmemizin nedenleri, 2014’te aldığımız arsanın kalan 395 bin TL borcunu bitirebilmek ve arsalarımız ile ilgili projeleri sonuçlandırmaktı. Şu anda herhangi bir borcumuz kalmadığı gibi öğrenci burs sayısında da 150 öğrenciyi hedeflemekteyiz.
İGEV’e ait Karaağaç’ta bulunan eğitim alanı imarlı 4600 m2’lik arsamıza Kolej yapımı için Yap- İşlet- Devret modeli ile projelendirmeyi düşünüyoruz. Bu konuda gelecek tekliflere açığız.
Ayrıca yine IGEV’e ait iskenderun’da Gelişim Hastanesi’nin yanında bulunan 6185 m iik arsamıza yurt alanı tescil edilmiştir. Bu arsamıza basında da izlediğiniz üzere İskenderun Ticaret ve Sanayi odası ile birlikte kat karşılığı olarak 400 öğrenci kapasiteli bir yurt projesi çalışmaları halen devam etmektedir. Bunun için Ticaret Odası Başkanı Sn. Levent YILMAZ başta olmak üzere bütün yönetimi ile birlikte yönetim kurulumuzda çok büyük uğraşlar vermektedir. Çok yakında yurt binamızın temel atma töreninde sizlerle beraber olmak heyecanını yaşayacağımıza gönülden inanıyorum.”
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının da yer aldığı renkli gece, eğitime destek veren işadamlarına plaket verilmesiyle son buldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.