Hatay’ın İskenderun İlçesinde 19 yaşında omurilik tümörüne yakalanan ve her iki ayağı da felç olan Rabia Armutçu, en büyük hayali olan Çevik Kuvvet Polisi olmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenip, “ben yürümek istiyorum. Beni ne olur yürüt. Yürümeme yardımcı ol” dedi.
rabiaaaa
Yıldırım Tepe Mahallesi’nde ikamet eden Deniz ve Sait çiftinin 5 evlatlarından biri olan Rabia Armutçu, lise dördüncü sınıf öğrencisi iken ayaklarının tutmaması nedeniyle yere düşüyordu. Bu durumunu doktorlara anlatmaya çalışan Rabia, okul üniforması ile gittiği doktorlar tarafından okulu savsakladığı gerekçesiyle ‘hiçbir şeyin yok’ denilerek evine gönderiliyordu. İskenderun İlçesinde hastalığının tanısı konulamayan Rabia, annesi Deniz Armutçu ile Adana Numune Hastanesi’ne gitti. Ayakları tutmadığı için belirli aralıklarda yere düşen Rabia’ya burada vücudunda lezyon olduğunu söylediler. Daha sonra Balcalı Hastanesi’ne giden Rabia’ya burada ise omurilik tümörü olduğunu ve 10 gün içerisinde ameliyata alınması gerektiğini aksi takdirde bir daha yürüyemeyeceği haberini verdiler.
Ameliyat olmak isteyen Rabia’ya ameliyathanede yangın çıktığını ve çıkan yangında itfaiye ekiplerinin yaptığı söndürme çalışmalarının ardından ameliyathaneyi su bastığını söyleyen hastane yönetimi, özel ameliyathane açılması için Rabia ve annesi Deniz Armutçu’dan 3 bin TL para talep ettiler. Ameliyat parası, Armutçu ailesinin yakınları ve hastanede bulunan bazı hayırseverlerin ailenin hesabına yatırdığı para ile tamamlandı. Hastanede kurulan özel ameliyathanede ameliyat olan Rabia, yirmi üç gün sonra aynı hastanede bu defa ücretsiz gerçekleşen ikinci bir ameliyat ile vücudundan tümörlü kemiğin çıkartılmasıyla her iki ayağını da kaybetti.
Başından geçenleri gözyaşları içerisinde anlatan Rabia; “Jimnastik yapıyordum. Atletizmle ve sürekli fitness ile uğraşıyordum. Sabahları parklara gider egzersizler yapardım. Pazar günleri herkes evde kahvaltısını beklerken ben sabah saat altı gibi parklarda egzersiz peşinde olurdum. Ve en çokta hayalim Çevik Kuvvet Polisi olmaktı. Ama şimdi hayallerim tamamen söndü. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Ben gerçekten yürümek istiyorum. Biraz fazla fanatiğim. Erkek gibi de futbol izlerim ben. Fenerbahçeli taraftarlar beni görürlerse bana yardım desteğinde bulunursa teşekkür ederim, başka bir şey istemem” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.