İşadamı Recep Atakaş’ın bağışları ile oluşturulan İSTE Metalografi Laboratuvarı hizmet vermeye başladı. Kampüste mesleki tecrübelerini öğrencilere aktaran Atakaş, 2.OSB’de tamamlanan yeni yatırımın müjdesini verdi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), öğrencilerin lisans ve lisansüstü eğitimlerinde ve ayrıca Ar-Ge faaliyetlerinde kullanabilecekleri son teknoloji cihazları bünyesinde barındıran yeni bir laboratuvarı, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşadamı Recep Atakaş’ın katkılarıyla hizmete açtı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Mikrocut, bakalitleme ve temizleme-parlatma cihazı ve benzeri cihazlarla donatılan laboratuvar, öğrencilere araştırma yapabilecekleri daha iyi bir ortam sunacak” derken, Atakaş ise 2.OSB’deki yatırım programı ile ilgili, “2.OSB’de limanı bitirdik. Yarın (bugün) ilk gemimiz geliyor. Saat 10’da açılış törenimiz var” diye konuştu.

İŞ DÜNYASI İÇİN BÜYÜK FIRSAT
TEKNOVERSİTE vizyonuyla yola çıkan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), öğrencilerin eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarını daha verimli yapabilmeleri için son teknoloji cihazlarla donatılan Metalografi laboratuvarı, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Aykar Tekin, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, Atakaş Şirketler YK Üyesi Mustafa Atakaş, İGC Başkanı Veysel Cıncık, öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli eşliğinde hizmete açıldı.
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Metalografi Laboratuvarı’nın açılışına büyük destek veren Hayırsever İşadamı Recep Atakaş, teknolojik altyapının demir çelik firmalarına katkı sunmasından memnuniyet duyduğunu aktardı.
Açılışta, inşaat çeliği numunesinin mikro değeri, ayrıca yüksek kaliteye sahip olup olmadığı yönünde kısa bir analiz deneyi de yapıldı.

ÖDENEK 14 MİLYON, GEREKLİ PARA 500 MİLYON!
Açılışın ardından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’na geçildi.
Burada kısa bir konuşma yapan Rektör Dereli, hedeflenen çalışmalar hakkında bilgiler verirken, işadamı Recep Aatakaş’a da büyük desteğinden ötürü teşekkür etti.
Dereli, “Google’a bilim sever diye yazın, çıkan sonuç sıfırdır. Aynı şekilde hayırsever diye yazın, bu sayı 290 bini aşıyor. Hayırseverlerimizle gurur duyuyoruz. Ama hayırseverliğin yanında, bilimin de aynı ölçüde yürümesi gerekiyor.. Biliyorsunuz ki, İSTE henüz yeni kuruldu. Geçen yıl bize verilen ödenek 11 milyon lira tutarındaydı.. Bu sene 14 milyon lira geldi. Oysa kampüs için 500 milyon lira lazım. Bu bütçeyle üniversitenin tüm binaları ve sosyal donatıları ancak 25 yılda tamamlanır. Elbette her katkı İSTE için gerekli.. O yüzden hayırsever katkıları önemsiyoruz. Bilim ve aklı hiç kimse yenemez. Her türlü teknolojiyi İSTE ile bütünleştiriyoruz ki, İSTE’yi en başarılı üniversiteler arasında listenin en başına taşıyalım. Bunun el ele vereceğiz, çok çalışacağız” dedi.

BANA KİMSE KÖTÜ MAL SATAMAZ
Rektör Dereli’nin konuşmasının ardından öğrencilere yönelik söyleşi yapan Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, zorlu meslek yaşamını anlattı. Atakaş, “Mesleki tecrübe çok önemli. Her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Babam esnaftı. Okula giderken günde iki kez babamın işyerine uğrar yardımcı olurdum. İyi bir esnaftım. Bir gün babam bizim manavdan ürün almamı istedi. Gittim, parasıyla aldım. Babama götürdüm, ama beğenmedi, “iyi olmayan mal almışsın” dedi. Babam o vakit, ‘Git değiştir ya da parasını al’ dedi.. Gittim, en iyisinden aldım. Bu olay bana ders oldu. O günden sonra bana kimse kötü mal satamadı” dedi.

HEM OKUYUN, HEM ÇALIŞIN!
Atakaş, eğitime büyük önem verdiğini belirterek, “O vakit üniversite sınıvlarına yoğunlaştım. Derken, Türkçe öğretmenliğini kazandım. Cepte yeterince para yoktu. Yanında esnaflık da yapıyorum. Tavsiyem, sizde öyle yapın! Çalışın, çünkü bu durum hepinize tecrübe kazandırır. O zaman bir demir çelik fabrikasına girdim, oksijen biriminde çalıştım. Zor zamanlardı. Ama o demir çelik fabrikasında çalışmam ufkumu açtı. Önemli olan zorlukları aşmaktı. Bende öyle yaptım, risk aldım. Ardından fabrika açtım. Sonra ekonomik açıdan büyüdük. Kaliteli kömüre öncülük ettim. Pres fabrikası açtım. Demir Çelik fabrikası kurdum. Sonra MMK’dan davet aldık. Gittik, icabet ettik! Onlar meğerse bizi daha iyi anlattılar, tanıdılar. Araya zaman koyduk gittik geldik. En büyük yabancı ortaklı fev bir tesis kazandırdık. 3 yılda bitti. Üretim sonrası yönetimle ilgili sorunlar yaşadık. Sonra yürümeyeceğini anladık. Hisselerimi verdim yatırım ikiye katlandı. Aramızda sorun yok halen dostuz. Kendi fabrikam gibi sahipleniyorum. Bana gel tekrar ortak olalım dediler. Yüzde 51 istedim olmaz dediler. Neticede dostluğumuz sürüyor. Bende sonra dev bir Demir Çelik fabrikası kurdum. 130 milyon dolar ihracatımız oldu. 2.OSB’de limanı bitirdik. Yarın (bugün) ilk gemimiz geliyor. Saat 10’da açılış törenimiz var” diye konuştu.

İÇERİDE, DIŞARIDA HAİNLER BİZİ RAHAT BIRAKSIN
Konuşmasında öğrencilere seslenen Atakaş, “Bilgiye sahip olmak için üniversitelerin desteği önemlidir. İSTE’nin katkısı var. Biz üreteceğiz, üniversite destek verecek. Bunun için her desteği vermeye hazırım. Gençler girişimci olmalı o ruhla iyi bir eğitimle her kapı açılır. Kolay kazanılan kolay kaybedilir. Zorluk olursa vazgeçmeyin. Dürüst olun çok çalışın. Sahil şeridimizin kıymetini bilelim. Doğaya sahip çıkacağız. Yeter ki içerde dışarıda ki hainler bizi rahat bıraksın. Bu hainlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Üretin, birikimlerinizi paylaşın. Eşinizi işinizi doğru seçin. Evde mutlu olan işinde başarılı olur. Kendinize güvenin işinizi tam yapın. Ülkenizi sevin. Sevmekten zarar gelmez. Cesur olun” öğütlerinde bulundu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.